Moringa prášek 100g

673

Nový produkt

Moringa olejodárná je popisována jako víceúčelová plodina, u které se dá všechno zužitkovat a v mnoha oblastech je důležitou součásti základní stravy.

Více informací

172,00 Kč

1 Položka
Upozornění: poslední kus skladem!

- +

Výrobce SOLIA

 
Více informací

MORINGA je nejvýživnější rostlina, která kdy byla na naší planetě objevena. Světové centrum pro výzkum zeleniny AVRDC ji uvádí na prvním místě podle mnoha kritérií, nejvýznamnější je však množství antioxidantů. Strom života, jak jej nazývá tradiční indická medicína Ájurvéda, má až neuvěřitelně vysoké množství výživových látek. Obsahuje 10 vitamínů (A, B, B1, B2, B3, C, E aj.), 7 minerálů (draslík, fosfor, hořčík, měď, vápník, zinek, železo), 28% proteinu, 18 aminokyselin, 46! antioxidantů a 90 dalších živin. Ačkoli se jedná o tisíce let starou rostlinu, u nás byly její pravé hodnoty objeveny až poměrně nedávno. Jedná se tedy o skutečnou superpotravinu.

Listy stromu jsou důležitou potravinou hlavně na indickém subkontinentu a v Africe. Získávají se jak z roztroušeně rostoucích, tak i na plantážích pěstovaných stromů a bývají k zakoupení na místních tržištích. Jsou součásti pravidelné stravy, bývají jedené syrové ve formě salátů i vařené v polévkách a omáčkách. V období nadbytku se listy suší, drtí na prášek a podávají jako výživný doplněk stravy dětem, sportovcům atd. Kultivary se zaměřením na množství listů se šlechtí převážně v Africe.

Doporučené dávkování: 1-2 lžičky prášku Moringa přidejte 1 x denně do libovolného pokrmu nebo nápoje. Při vysoké zátěži 2 lžičky 2x denně.

Výrobek není náhradou pestré stravy. Vhodnost užívání u těhotných žen konzultujte s lékařem. Není určeno dětem do 10 let. Nepřekračujte dávkování.

 
Parametry
Váha [g]100

Menu