Jírovcová mast 50 ml

48301

Nový produkt

K masáži končetin a zad, zvlášť pro starší generaci a osoby se sklonem ke snížené pohyblivosti kloubů.

Více informací

109,00 Kč

4 ks

- +

 
Více informací

Jírovcová mast je určená především k masáži, masáž totiž přináší úlevu při omezené hybnosti kloubů, páteře nebo při bolestivé artróze. Stejně tak pomáhá masáž při namožených svalech a s úspěchem se využívá blahodárných účinků masti při péči dolní končetiny. Při borelióze můžete masáží zmírnit bolest kloubů a také pomoci zabránit otokům kloubů. Květy jírovce napomáhají zlepšovat žilní odtok a mají silné protizánětlivé účinky.
Jírovcová mast je určena zejména pro starší generaci a pro osoby se sklonem k artróze a snížené pohyblivosti kloubů.

Základem Jírovcové masti jsou květy jírovce maďalu (Aesculus hippocastanum), běžně známého jako kaštan koňský. K účinným látkám jírovce patří aescin, saponiny, flavonoidy, pektiny a éterické oleje. Právě aescin, flavonoidní glykosidy a třísloviny příznivě působí na krevní oběh a napomáhají zvyšovat elasticitu cév (důležité při křečových žilách).
Masťovým základem je čištěné vepřové sádlo, které svým složením připomíná lidský tuk. Vepřové sádlo obecně patří k nejkvalitnějším základům mastí: velmi dobře se vstřebává do pokožky, je kvalitním nosičem léčivých látek obsažených v bylinách a používá se k léčbě různých dermatitid. Ačkoliv se v současnosti hojně využívají různé syntetické látky, kvalitní vepřové sádlo zatím nemůže v mastech nic nahradit.
Jírovcová mast obsahuje ještě pravý včelí vosk – ten má totiž výborné ochranné a hydratační schopnosti a zvyšuje výslednou kvalitu masti a další byliny: jalovec, tymián a černý bez.

Menu