MURSALSKÝ čaj 25 g (čistec, hojník, řecký čaj)

350

Nový produkt

Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rostliny Hojník horní (Sideritis scardica Griseb). Také je nazýván Řecký horský čaj, lidové se mu říká čistec.

Jedno stéblo čaje na jeden šálek. Neobsahuje tein a je přirozeným zdrojem selenu (jako silný antioxidant je vhodný na celkovou očistu organismu).

Více informací

139,00 Kč

5 ks

- +

 
Více informací

Mursalský čaj je z celých stébel rostliny, která se vyskytuje v pohoří Rhodopy v Bulharsku 1300 m. n.m.

Neobsahuje tein, je možné ho tedy pít jako běžný nápoj. Zároveň se v lidovém léčitelství užívá při zvýšeném krevním tlaku, onemocnění průdušek, při onemocněních močových cest, prostaty, při chudokrevnosti, využívá se i účinku antibakteriálního. Čaj je antioxidantem a pomáhá při očistě organismu. V lidovém léčitelství se používá pro jeho protizánětlivé účinky a podporu hojení ran. Podle studie bulharských lékařů, dochází při pravidelném pití většího množství Mursalského čaje k úpravě krevního tlaku a k zmírnění ledvinových problémů.

Jedno stéblo čaje se vloží do 250 ml čerstvé vody. Zahřeje se na teplotu varu. Vařte 5 minut, dokud se neobjeví zlatá barva. Přeceďte a pijte oslazené, nejlépe  čistým medem. Po přípravě má ​​sladkou chuť a lehké tóny máty.

(Zdroj: https://www.mursalsky-caj.cz/)

Hojník horní má povolená následující zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 (ze dne 16. května 2012), které platí od 14.12 2012.
- Nemá povolené žádné zdravotní tvrzení.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Menu